Particulier vastgoed

Particulier vastgoed

Bij het kopen van een woning komt heel veel kijken voordat u zichzelf ook daadwerkelijk eigenaar kunt noemen. U tekent een koopcontract, maar daarmee bent u nog geen officieel eigenaar. Eerst moet nog de akte van levering worden opgemaakt, de hypotheekakte worden opgesteld, de inschrijving in Het Kadaster verricht worden en de financiële overdracht plaats te vinden. Zaken die de notaris voor u verricht, evenals allerlei controlerende taken hierbinnen. Stel dat u een huis koopt waarop door een derde partij beslag is gelegd, om maar eens een voorbeeld te noemen. Alsea Notariaat neemt u stap voor stap mee in het proces en zorgt voor zekerheid.

Advies inwinnen, altijd verstandig

Veelal wordt het koopcontract opgesteld door de makelaar. Het kan zeker geen kwaad om uw koopcontract, voordat u tekent, door de notaris te laten controleren. Zo weet u zeker dat alles wat in het koopcontract staat wettelijk klopt of dat er misschien zaken ontbreken, in uw nadeel.

Levering particulier vastgoed

Levering particulier vastgoed

Onbezorgd een woning kopen begint bij de notaris. Die kent de financiële, juridische en fiscale valkuilen en kan u hier mee helpen. Het is zeker verstandig om eerst bij Alsea Notariaat langs te gaan als u een woning wilt kopen, want het is misschien wel de grootste investering van uw leven. 

Hypotheek

Heeft u weleens een hypotheekakte gezien en van a tot z gelezen? Zeg eens eerlijk, was alles helemaal duidelijk voor u? Alsea geeft u de focus die u nodig heeft en wij vertellen u precies waar u aan toe bent, zonder abracadabra. Want zomaar uw handtekening onder een hypotheekakte zetten, omdat u verliefd bent op uw toekomstige huis, dat moet u nooit doen. 

Hypotheek
Oversluiten hypotheek

Oversluiten hypotheek

U voelt zich niet meer comfortabel met uw huidige hypotheek, vanwege uw hoge rentestanden of de aflossingsvorm bijvoorbeeld. Dan kunt u beslissen om uw huidige hypotheek over te sluiten. Als u de hypotheekakte bij ons laat passeren, dan weet u precies waarvoor u tekent. Dat geeft u vast een fijn gevoel.

Verdeling particulier vastgoed

Een scheiding, wat gebeurt er met uw woning? Een overleden familielid laat u een woning na, hoe wordt de verdeling dan geregeld? Allemaal vragen waarop u bij Alsea Notariaat het antwoord vindt. Wij zijn u, menselijk en met aandacht, graag van dienst bij het opstellen en passeren van de verdelingsakte.

Verdeling particulier vastgoed
Veiling particulier vastgoed

Veiling particulier vastgoed

Kopen en verkopen van een woning kan op diverse en zeer uiteenlopende manieren. Vrijwillig of een executoriale verkoop (op verzoek van een schuldeiser). Het kopen van een woning, via een veiling, kan soms zeer interessant zijn. Mocht u dat overwegen, kom dan eerst eens met ons praten over de ins-en-outs die hierbij komen kijken. Wij helpen u graag op (de goede) weg!

Erfdienstbaarheid

Veel problemen met buren ontstaan als er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt over het gebruik van zaken die, in gebruik, worden gedeeld. Bijvoorbeeld het recht van overpad, gebruik van een gezamenlijke weg, erfafscheiding of zelfs een goot. Maak die afspraken concreet middels een notariële akte, dan kunt u elkaar vriendelijk blijven groeten.

Erfdienstbaarheid

Blijf niet rondlopen
met onzekerheid!

Neem gewoon contact op met ons.

Vragen en onzekerheid, nooit prettig om mee rond te lopen. De notaris is er om u snel duidelijkheid te geven.
Maakt u gebruik van het webformulier of pak de telefoon. Onze drempel is laag en wij helpen u graag. 

De notaris geeft zekerheid
logo_alsea_notariaat

Verstandig, voor nu en later!